Agapornis

 

Informatie:

Agaporniden/Dwerg papegaaien/Lov Er zijn 9 soorten Agaporniden.Ze worden hier allemaal behandeld.Agapornis Roseicollis. (er zijn enorm veel kleurvariaties mogelijk)Agapornis FisherieAgapornis PersonataAgapornis TarantaAgapornis lillianaeAgapornis NigrigenisAgapornis CanaAgapornis PulariaAgapornis Swindernia

Belangrijk:

BELANGRIJK IS HET:-onderkennen van Het onderlinge dominantie gedrag-onderkennen van Het siciaal gedrag-onderkennen van de hoge intelligentie en Het leervermogen.(bron: Kliniek voor Vogels)

Opvoeding / verzorging:

eigenlijk een speciale opvoeding nodig heeft om zich prettig te kunnen voelen.Pepegaaien kunnen een intelligentieniveau halen gelijk een kind van 3 tot 5 jaar oud, en kunnen daardoor meer leren dan de meeste mensen denken.Om de papegaai optimaal te kunnen laten functioneren is het dan ook essentieel om deze intelligentie dagelijks te stimuleren.Dit kan op verschillende marieren. Goede opvoeding is essentieel vanwege:-Het algemene welzijn van de papegaai.-Het voorkomen van ongewenst gedrag.-Het optimaal kunnen genieten van deze fantastische dieren.

Partner:

Het is voor de agapornis beter als hij/zij een maatje heeft zodat ze niet alleen zijn.Want wij kunnen toch niet 24/7 aanwezig zijn en aandacht geven, dus hebben ze (als u 2 vogels heeft) altijd een maatje bij zich.En Uw vogels zijn net zo goed tam te maken als wanneer u er 1 had gehad.Dus koop er gewoon 2, dat is voor U 2 keer leuker en voor de vogel het beste.

Gedrag:

Het gedrag naar de eigenaar toe is volstrekt anders als de vogel zich op borsthoogte bevindt. In de omgang met uw vogel is het essentieel dat de vogel op een positieve manier respect heeft voor de huisgenoten. Dit respect komt niet vanzelf, het moet worden afgedwongen door een huiding en een manier van omgang, kortom door een goede opvoeding

 

De Gekleurde Zanger - C.L.W.Noorduijn | info@vogelvereniginglochem.nl