Grote Alexanderparkiet (Psittacula eupatria)

 

Grootte: ongeveer 57 tot 58 centimeter.
Geslachtsonderscheid: Bij de pop mist de halsband enhaar middelste staartpennen zijn korter. 
Komt voor: Afghanistan, Pakistan, Inida en Sri Lanka
Broed duur: ongeveer 26 tot 30 dagen.
Ringmaat:  8

 
Grote Alexanderparkieten munten niet uit in sociale vaardigheden ten opzichte van andere vogels. Het beste kunt u een koppel apart huisvesten. Grote Alexanderparkieten vliegen graag. Door ze in een lange vlucht te huisvesten, hebben ze de mogelijkheid hun vleugels uit te slaan. De constructie/gaas moet stevig zijn. De vogels hebben sterke snavels en knagen binnen de kortste keren door dun gaas heen. Grote Alexanderparkieten zijn broedrijp op een leeftijd van 5 jaar. Er worden 2 tot 4 witte eitjes gelegd die in gemiddeld 26 tot 30 dagen worden uitgebroed. Op een leeftijd van 2 maanden vliegen de jonge vogels uit.

 

De Gekleurde Zanger - C.L.W.Noorduijn | info@vogelvereniginglochem.nl